Gode hovedpuder stiller nakkens behov for støtte om natten

Måske trænger du til en ny pude? (foto dunlopillo.dk)
Måske trænger du til en ny pude? (foto dunlopillo.dk)

Nakken og hovedet behøver en stærk og sikker støtte om natten. Der er ikke noget ved at sove ubehageligt om natten, ligesom heller ikke drømmene synes at være en godt stemt, hvis man sover i en dårlig position. På de bedste hovedpuder ligger man umiddelbart bedst. Man falder godt til ro, og man kommer i en liggeposition, der er sund for både nakken og resten af kroppen. Da hvert menneske har sin egen helt særlige foretrukne position, er det en god ide, at man overvejer de forskellige muligheder, inden man gør et køb. For eksempel er der nogle, der i højere grad foretrækker hårde og solide puder, mens der er andre, der i stedet foretrækker puder, der er modtagelige og bløde overfor nakkens forskellige positioner i løbet af natten.

Nattens udstyr

Hovedpuder er altså meget mere end blot noget materiale pakket ind i noget linned. Ligesom man heller ikke ønsker at gå i sko, der skarver i akilleshælen, er der heller ingen, der vil ønske sig hovedpuder, der skarver i nakken. Det handler om at finde det helt rigtige udstyr til søvnen om natten. Som en trekker bør man klæde sig fornuftigt på, så man bliver i stand til at kunne imødekomme nattens behov.

Særlige hovedpuder

Hårde eller bløde hovedpuder afhænger altså af smag og af, hvad man er vant til. Men der kan også være visse fordele ved at vælge en specifik hovedpude. Der findes for eksempel personer med skader i nakken, der ville have bedre af at vælge en hovedpude, der er specialsyet til ens behov. Her handler det altså om at finde sig en hovedpude, der lader nakken og hovedet hvile på den bedst mulige måde uden, at man overbelaster nakkeregionen.
Læs meget mere om hovedpuder her

 

Se også

Dobbeltdyne, dobbelt så godt

En hovedpude der sikrer ergonomi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.