Læs hvordan du undgår husstøvmider i din pude

Sov med en stor blød pude (foto dunlopillo.dk)
Sov med en stor blød pude (foto dunlopillo.dk)

Det er nærmest umuligt helt at undgå husstøvmider. De findes alle vegne omkring. I vores huse, i naturen. De sidder i vores tøj og de stortrives i vores boliger. En af de mest udbredte allergier er også netop allergi mod husstøvmider. Derfor er det en god idé at tænke i, hvordan du kan minimere husstøvmiderne i din bolig. Det gælder om at undgå, at de små mider finder på at formere sig. Faktisk er det ikke så svært, det handler blot om at tage nogle forholdsregler.

 

Husk at lufte puden dagligt

Et af de steder, hvor støvmiderne virkelig trives er i vores sengetøj. Her er der både lunt og lidt fugtigt, hvilket er helt optimalt for husstøvmiderne. Hvis du vil undgå dem i dit sengetøj, så sørg for at lufte sengetøjet igennem så ofte, som muligt. Gør det derfor til en vane, at når du står op om morgenen, så hæng din dyne og pude til luftning. Så forsvinder fugten og temperaturen sænkes. Når vi er ved sengetøjet, så er det også vigtigt, at du sørger for at få skiftet sengetøjet mindst hver anden uge. Her kan du med fordel også støvsuge din madras, så du også får fjernet husstøvmiderne herfra. Ligeledes skal både dyner og puden en tur i vaskemaskinen 2-4 gange årligt. Disse tiltag vil gøre det mere surt for husstøvmiderne og mere rart for dig.

 

Sov som på en sky

Hvis du allerede er blevet allergisk overfor støvmiderne, så kan det være en rigtig god idé at investere i en allergivenlig pude. Der findes heldigvis puder, der er lavet i kunstmaterialer, som er lettere at vaske og holde fri fra husstøvmider. Fordelen ved kunstmaterialet er også, at det er lettere at vaske og at det tørrer hurtigere. En pude med naturfyld, som dun eller fjer, er ikke er godt valg til dig, der har allergier. De puder, der laves i kunstmateriale, er i dag i så god og høj en kvalitet, at du ikke gå på kompromis med åndbarheden i materialet. Derfor får du stadig en rigtig god oplevelse med puden, dog uden alle støvmiderne.

 

Du kan læse mere og finde det store udvalg af puder på dunlopillo.dk

 

Alle hjem kan have brug for en lækker og behagelig pude

Sov ekstra godt med nye og gode topmadrasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.