Sådan vælger du den rigtige madras

Giv dig selv en god seng i dag (foto Dunlopillo.dk)
Giv dig selv en god seng i dag (foto Dunlopillo.dk)

En kvalitetsmadras er altafgørende for din søvn. Man kan redde meget med en god topmadras, men når alt kommer til alt, er selve madrassen nu engang det absolut vigtigste. Derfor er det essentielt at finde den rigtige madras, så man får mest muligt ud af sin nattesøvn.

 

En madras kan næsten ikke blive for stor

Noget af det vigtigste for en god madras er størrelsen. Hvis man har følelsen af at falde ud over kanten eller rent faktisk har tendens til at gøre dette, fordi man sover uroligt, kan det være virkeligt ubehageligt at ligge i en seng, der er for smal. Det er også smart at tænke på, om de nye madrasser i børnehjemmet har plads til, at ungerne kan sove i smørhullet mellem mor og far, hvis de har mareridt. For at undgå smerter i skuldre, ryg og nakke er det desuden godt at finde en madras med den rigtige hårdhed, så man opnår den perfekte støtte. Sover man på ryggen, skal der selvfølgelig være den rette støtte til lænden, og sover man på siden, skal rygsøjlen helst ligge nogenlunde vandret i sengen.

 

Få en madras med den rette støtte

Man skal derudover også bare have en følelse af, at madrassen er tilpas blød til ens smag, så man nyder sin tid i sengen. De ovenstående krav til støtte betyder også, at man som  par måske skal overveje at købe to separate madrasser til dobbeltsengen. Selvom den fysiske adskillelse måske kan føles mærkelig i starten, er det vigtigt at finde den madras, der passer perfekt til en selv. I den sammenhæng er de fleste af os nemlig forskellige, og der er mange forskellige præferencer, når det handler om hårdhed. Desuden er det smart at have adskilte madrasser, hvis den ene har tendens til urolig søvn eller står tidligere op end den anden, så man kan undgå at vække partneren.

 

Se et stort udvalg af madrasser på hjemmesiden

 

Læs mere:

En temprakon dyne er for dig, som ønsker at sove på bedste vis!

Gør din seng elektrisk og mærk forskellen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.