På mærkejagt i sengejunglen

Det kan være en kamp at finde frem til det rigtige, når man bevæger sig ud i de ofte enorme sengebutikker på jagt efter sin nye seng.

Der findes så mange forskellige mærker, typer og prisklasser, at det er nemt at fare vild i sengejunglen, inden man overhovedet får set sig ordentligt om.

I den her artikel, vil vi røve at give dig en smule viden med ud på din søgen efter den perfekte seng. I første omgang vil vi nemlig give dig en smule viden og historie med om de mærker, du med garanti vil støde på, når du rammer sengebutikkerne, uanset om du søger online eller i den virkelige verden.

Dunlopillo

En Dunlopillo madras er en madras af høj kvalitet
En Dunlopillo madras er en madras af høj kvalitet

Dunlopillo, som vi kender det i dag, udspringer af en gammel britisk virksomhed; Dunlop Rubber Company, der i 1920’erne begyndte at eksperimentere med at bruge latex til at lave madrasser af.

For at være helt præcis blev den første Dunlopillo latex madras produceret i 1929, og siden har mærket indtaget en solid position på det internationale sengemarked.

For netop latexmadrassen er Dunlopillo bredt kendt og anerkendt for. Den har lige siden ’29 været virksomhedens primære produkt. Og den dag i dag udgør deres latex stadig grundlaget for de madrasser, som masser af mennesker sover på hver nat.

Den dag i dag er Dunlopillo stadig noget af det bedste, du kan finde dig inden for madrasser. Men prisen er ofte også derefter.

Wonderland

Wonderland seng
Wonderland seng

Ligesom Dunlopillos madras opstod ud af en anden produktion, nemlig dæk til biler, så var Wonderlands senge også en sidegevinst for de nordmænd, der i 1960’erne grundlagde firmaet.

Wonderland udspringer nemlig af et gammelt norsk firma, Wesnofa, der i 60’erne tjente deres penge på at producere skumplast til møbler. Ud af møbelfyldet kom der en skummadras, som firmaet stadig lever højt på den dag i dag.

I dag vil du desuden opleve, at du selv ofte kan få lov til at justere på hårdheden i din Wonderland-madras, når du køber den. På de fleste af Wonderlands senge kan du nemlig bestemme om hvordan fastheden skal være – skalaen går fra blød til ekstra fast.

Tempur

Tempur-madrasser

Det er dem med ’huske-skummet’. Ja, det lyder lidt underligt på dansk. Men på engelsk er et lige præcis det såkaldte ’memory-foam’, som amerikanske Tempur er kendt for.

Kort fortalt er der tale om en madras, der former sig efter din kropsform og derved støtter de steder, hvor din krop har brug for det.

Det fantastiske materiale er faktisk oprindeligt opfundet af det amerikanske rumfartagentur, NASA, men i 1991 begyndte nogle svenskere så at lave madrasser af det. Firmaet, der på det tidspunkt hed Fagerdala, rykkede året efter til USA, og Tempur-brandet var født.

Her er der om nogen tale om et mærke, der virkelig har deres signaturprodukt – og det er et godt et af slagsen.

Auping

Flot og moderne Auping seng
Flot og moderne Auping seng

Fra USA rykker vi igen til Europa og mere præcist den hollandske sengefabrikant Auping.

Auping er en familievirksomhed, der blev grundlagt omkring år 1900, og som stadig den dag i dag er kontrolleret af Auping-familien. Firmaet er bredest kendt for deres specielle spiralbund, der var helt revolutionerende, da virksomheden startede i starten af 1900-tallet. En bund, som i dag er virksomhedens kendetegn.

Dog har Auping igennem tiden altid været innovative og var blandt andet nogle af de første på markedet til at lancere senge med indbygget varme, samt at de også har været med i gamet om justerbare senge i mange år efterhånden.

Akva

Akva vandsenge tilpasser sig din krop
Akva vandsenge tilpasser sig din krop

Navnet siger næsten sig selv. Aqua er det latinske ord for vand, og netop vand er hovedbestanddelen i Akvas senge.

De producerer nemlig vandsenge, og det har de efterhånden gjort i mange år på fabrikken, der ligger i Ry i Danmark.

Modebølgen med vandsenge ramte verden firserne, og blev startskuddet på den danske virksomhed, der siden ikke har kunnet stoppe med at lege med vand.

Derfor er mand i dag en af Skandinaviens største fabrikanter af vandsenge. Og mens mange af konkurrenterne så småt skiftede over til andre og mere sikre sengetyper, da vandsengene mistede spotlyset, så har Akva udviklet videre. Det betyder, at de i dag er helt i front på internationalt niveau, når det kommer til vandsenge.

Carpe Diem

Carpe Diem senge er senge af høj kvalitet
Carpe Diem senge er senge af høj kvalitet

Og vi bliver lidt i Skandinavien. Vores svenske naboer kan nemlig også godt kæmpe med, når det kommer til senge og madrasser.

En af deres store producenter hedder Carpe Diem. Det svenske firma har knap 20 år på bagen, men har allerede etableret sig på verdensmarkedet med en enormt høj kvalitet i deres senge. Carpe Diem ligger derfor også i den dyrere ende, og du vil få svært ved at finde en Carpe Diem seng til under 30.000 kroner. Men man får, hvad man betaler for, for til gengæld er en Carpe Diem seng også produceret af materialer fra øverste hylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.