Sådan plejer du bedst din topmadras – tre enkle tips

Når du skal ud og købe ny seng, ny madras, dyner og puder, kan du ofte glemme, hvor vigtig en topmadras er. Den giver lige det ekstra til din søvn, og derfor er det også vigtigt, at du husker at pleje den. Her får du tre enkelte tips.

Brug et lagen

Topmadrassen bruges til at skåne selve madrassen, men netop derfor bør du også skåne din topmadras. Den bedste og nemmeste måde at gøre det på, er ved at bruge et lagen. Du ligger også meget bedre på et lagen, og det ser pænere ud.

Vend madrassen

For at skåne madrassen mest muligt, er det en god idé at vende den fra tid til anden. Så er det ikke den samme side, der bliver slidt hele tiden, og madrassen bliver jævnet ud fra tiden til anden, så du ligger bedre. Hvis du har mulighed for det, bør du også gøre dette ved din almindelige madras.

Vask den

Ligesom dit sengetøj, dine puder og dyner skal du også huske at vaske topmadrassens betræk. Som regel kan det tages af, men vær lige opmærksom på det. For selvom du bruger lagen, kan sved og sådan noget sagtens trænge igennem lagenet og ned i madrassen.

Når du vasker den, får du en renere og bedre fornemmelse, når du ligger i din seng.

Udover at du skal være god ved din topmadras, skal du selvfølgelig også være god ved dig selv og din krop. Derfor skal du købe en topmadras, der passer til dig. Det kan være en skummadras, som er blød og samtidig giver den bedste støtte til din ryg på grund af materialet. Eller det kan være du skal have en madras af materialet latex, som er både allergivenlig og miljørigtig. Den ånder også bedre, hvorfor den er bedst om sommeren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.